Opleidingsaanbod
Kennismaken
Onderscheid
Opleidingsaanbod
De afgelopen periode
Udo Ras
Contact
Publicaties
Overdenking
Algemene voorwaarden

'Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden en je hoeft ook niet vast te zitten om je te ontwikkelen'


  Wij vinden dat een training niet alleen maar leuk en gezellig, maar bovenal opbrengstgericht moet zijn! Dat betekent dat mensen die een training volgen er de volgende dag al, in hun praktijk, iets mee moeten kunnen doen. Bijvoorbeeld efficiënter werken, resultaatgerichter werken en/of zorgen voor een (nog) betere communicatie en samenwerking. Daarom geven wij geen algemene standaardtrainingen (waarin deelnemers maar moeten afwachten of er iets van hun gading wordt aangeboden), maar werken wij uitsluitend met trainingen die 'op maat' zijn samengesteld op basis van actuele leervragen van deelnemers. In onze trainingen werken we dus niet met rollenspellen en/of van te voren bedachte cases, maar met eigen ingebrachte actuele problematiek.

  De navolgende vragen vormen wel altijd het uitgangspunt voor onze trainingen:

  * Hoe kan ik, met de gebruikmaking van de principes van coaching, ervoor zorgen dat medewerkers en collega's, vanuit eigenenaarschap en verantwoordelijkheid, zelf beslissingen gaan nemen die leiden tot de gewenste resultaten?

  en

  * Hoe kan ik, met gebruikmaking van de principes van coaching, voorkomen dat medewerkers en collega's onnodig afhankelijk zijn van mijn expertise en/of zich onnodig afhankelijk opstellen van mijn expertise?


  Op basis van deze vragen stellen wij specifieke trainingen samen, van 1 tot meerdere dagen, over onder andere de volgende onderwerpen:

  • Het aanleren en toepassen van coachingsvaardigheden, zoals 'vragen stellen', 'adequaat reageren op verkregen antwoorden', ‘luisteren’, 'sturen met een visie', 'sturen met doelen en afspraken'
  • Feedback geven en ontvangen
  • Functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren
  • Conflictsituaties vermijden en oplossen
  • Het coachen van teams
  • Communicatiestijlenleer toepassen in het coachen
  • Coachen bij weinig tijd: speedcoachen
  • Intervisie met gebruikmaking van de principes van coachen
  • Medewerkersinformatie over coachen


  Al onze trainingen kunnen in company worden gegeven. Wij trainen niet alleen HBO-geschoolde mensen, maar zijn in staat alle ontwikkelings- en ervaringniveau's aan te spreken.