Kennismaken
Onderscheid
Opleidingsaanbod
De afgelopen periode
Udo Ras
Contact
Publicaties
Overdenking
Algemene voorwaarden

Boeken:
Situationeel coachen - sturing geven aan zelfsturing15,95

Iemand, meestal met een lange regenjas aan, die op zondagmiddag langs de lijn aanwijzingen brult noemen we een coach. Dat is jammer, want hij of zij coacht niet! In dit boekje wordt al snel duidelijk waarom dat zo is en wat ‘coachen’ dan wel inhoudt. Maar niet door middel van lange theoretische verhandelingen. Het is een echt praktijkboekje. Een boekje om dagelijks, in alle mogelijke situaties, als naslagwerk en voorslagwerk te gebruiken. Een boekje dat mensen ondersteunt in hun ontwikkeling tot coach.

Het ABC voor de coach15,95

Ruim 125 thema’s die te maken hebben met coaching worden, alfabetisch gerangschikt, in dit boekje beschreven. De beschrijvingen vormen een richt- en referentiepunt voor de ontwikkeling van coaches en de implementatie van coaching in organisaties. Het is derhalve een boekje om voortdurend in de nabijheid te hebben en te houden en regelmatig te raadplegen.

Help, mijn baas wordt coach 10,95

Wanneer je als organisatie hebt gekozen voor coachen als stijl van leidinggeven en begeleiden, vind ik het belangrijk dat je medewerkers weten wat dit inhoud. Dit boekje is geschreven voor die medewerkers. Ik leg uit wat coachen precies inhoudt, wat men van een leidinggevende mag verwachten en wat er van medewerkers wordt verwacht. Onmisbaar bij de implementatie van coaching in organisaties.

De kunst van het luisteren - appelleren aan zelfstandig denken 16,95

Dit boekje gaat vooral over de coachingsvaardigheid ‘luisteren naar en reageren op antwoorden’. Je kunt nog zo goed vragen bedenken en stellen, een goede vraag heeft altijd te maken met de antwoorden op voorgaande vragen. En antwoorden bestaan nooit alleen uit woorden, maar ook uit emoties en onbewuste bedoelingen. Een goede coach hoort en ziet die signalen reageert daar adequaat op.

10 (hardnekkige) misverstanden over coachen & 10 voordelen van coachen 7,95

Een boekje voor sceptici en fans van coaching. In het gedeelte voor de sceptici beschrijf ik 10 (hardnekkige) misverstanden over coachen die kunnen leiden tot het niet of foutief toepassen van dit krachtige middel om sturing te kunnen geven aan zelfsturing. Het gedeelte voor de enthousiaste gebruikers is bedoeld om de puntjes op de 'i 'te zetten en om te controleren of het coachen inderdaad de voordelen oplevert die ik beschrijf.

Coachend lesgeven - resultaatgericht onderwijsleerprocessen begeleiden 19,95

Speciaal voor leerkrachten en docenten die resultaatgericht kennis- en vaardigheidsdoelen nastreven én hart hebben voor hun leerlingen. In een helder betoog, ondersteund met veel voorbeelden uit de praktijk, wordt in dit boekje niet alleen beschreven wat coachend lesgeven inhoudt en wat de meerwaarde van coachend lesgeven voor leerlingen en leerkrachten of docenten is, maar vooral ook hoe je coachend les moet geven. Niet geschreven vanuit een theoretisch bedacht concept, maar vanuit eigen ervaringen als docent en die van, inmiddels vele, andere leerkrachten en docenten die op dit moment bezig zijn met coachend lesgeven.
Readers:
De mentor als coach10,45
Coachende intervisie10,45
Artikelen:
Coachend lesgeven in het primair onderwijs3,95
De rol van de docent in het Studiehuis3,95
De rol van de ambulant begeleider in zelfgestuurd onderwijs3,95
Bewustwording als angstreductie in het bewegingsonderwijs3,95

De vermelde prijzen zijn exclusief 9% BTW en eventuele verzendkosten